nano

Det var 2017 som den stora publiken här hemma fick upp ögonen för den redan då erfarne låtskrivaren Nano. Efter att först ha varit nära att tacka nej blev han övertalad av sin dotter att ställa upp i Melodifestivalen. Bidraget ”Hold on” knockade tv-tittarna fullständigt, tog honom direkt till final och tippades som vinnare.

Riktigt så långt nådde han inte den gången. Låten slutade som tvåa efter den internationella juryns röster, men Nano hade samtidigt kammat hem flest tittarröster. Han hade vunnit folkets hjärtan och fått en raketstart på sin karriär som artist. ”Hold on” har sedan dess legat på Svensktoppen under närmare ett år, streamats över 18 miljoner gånger och gjort succé ute i Europa, bland annat i Tyskland och Schweiz. Låtens musikvideo har visats i ”E! News” i USA och är producerad av ingen mindre än Prince Jackson, Michael Jacksons son.

I dag beskriver Nano beslutet att tacka ja till Melodifestivalen som ”det bästa valet jag gjort i livet hittills”. Sedan dess har han släppt flera singlar, till exempel "Love Harder" och "Love is the reason", samt ställt upp ytterligare en gång i Melodifestivalen (2019) med låten "Chasing Rivers”.

Nu vill Nano fortsätta att skriva nya låtar, släppa fler singlar och utforska fler länder med sin musik. Planen är att allt arbete ska mynna ut i ett nytt album och en ny turné under hösten 2019.

Tid och plats: Konsert och signering, nya scenen i aktivitetsparken, 15.00