Program

Här hittar du schema över programpunkterna för Fest i byn lördagen den 7 september 2019. Nytt för i år är att du hittar scenen i den nya aktivitetsparken på Råbyplan intill Bro centrum. Fest i byn har självklart fri entré – och är från och med 2019 dessutom ett rökfritt evenemang!

 
 
Fredrik+Kjos+ny.jpg

Fredrik Kjos (M) inviger aktivitetsparken, Scenen i aktivitetsparken, kl 11.00

Den nya aktivitetsparken invigs av kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M). Platsen är såklart aktivitetsparken nya scen, som också blir scen för dagens artistframträdanden. Förutom scen och dansgolv finns i parken ytor för parkour, klättring, skateboard, fotboll, basket, utegym och en DJ-hörna. Föreningar kan bedriva organiserade spontanaktiviteter i parken – utan krav på medlemskap eller avgift. Aktivitetsparken ligger på Råbyplan, cirka 100 meter från Brohuset och Bro centrum.

Mer
 
 
karate_ny_igen.jpg

Karateuppvisning, Scenen i aktivitetsparken, kl 11.30

Kampsportförmågor från karateföreningen Tatakai Kyokushin i Bro bjuder på en fartfylld uppvisning som får scenen att skaka!

 
 
wifi4eu.jpg

Invigning av gratis wifi, Scenen i aktivitetsparken, kl 12.00

I samband med Fest i byn lanserar Upplands-Bro kommun gratis wifi i Bro centrum. Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) inviger den trådlösa uppkopplingen, som är en del i ett omfattande EU-projekt – WiFi4EU – vilket ska ge invånare och besökare gratis trådlöst internet på centrala platser runt om i Europa. Inom kort kommer även Kungsängens centrum att få gratis wifi.

Mer
 
 
Siepen_beskuren.jpg

Peter Siepen, Scenen i aktivitetsparken, kl 12.10

En färgstark personlighet och träningsfantast, fylld med kärlek och omtanke. Peter Siepen, som växte upp i Upplands-Bro, inspirerar från scenen om träning, hälsa, hur man förbättrar sin livsstil och skapar sin egen framgång. Och så bjuder han förstås på sig själv!

Mer
 
 
P1240423_web.jpg

Kulturskolan, Scenen i aktivitetsparken, kl 12.30

Kulturskolan, i samarbete med Brandkåren Attunda, framför bland annat delar ur musikalen “Larmet går” som sattes upp på brandstationen i Bro i våras. På ett lekfullt och pedagogiskt sätt blandas säkerhetsfrågor med teater och musik i denna pjäs, som framförs av Kulturskolans elever tillsammans med brandmän från Brandkåren Attunda. Manus har brandman och projektledare Kristina Gissler skrivit. Kulturskolan stannar även kvar för att delta under ett par låtar i den följande allsången med Jan Johansen, som står som nästa punkt på programmet.

Mer
 
 
jan-large1.jpg

Allsång med Jan Johansen, Scenen i aktivitetsparken, kl 13.00

Jan Johansen kommer, förutom att framföra egna låtar, även hålla i en härlig allsång – där han bjuder på sommarplågor varvat med klassiska låtar om Stockholm. Jan är även dagens konferencier.

Mer
 
 
Iman+och+Barakat_3.jpg

Iman Talabani, Scenen i aktivitetsparken, kl 14.00

Iman Talabani slog igenom med en silverplacering i tävlingen Ortens bästa poet. Med texter som "Tillfällig" levererar hon vassa versrader som inte går att väja för.

Mer
 
 
 

Stipendieutdelning, Scenen i aktivitetsparken, kl 14.30

Sparbankens stipendier delas ut till ungdomsledare, föreningar och utvecklingsstipendiater från Upplands-Bro, Håbo och Enköpings kommuner.

 
 
Nano_Photo_By_Daniel_Stigefelt_webb2.jpg

Nano, Scenen i aktivitetsparken, kl 15.00

Nano, låtskrivaren med den fantastiska rösten, bjuder på konsert och därefter signering. Nano knockade tv-tittarna i Melodifestivalen 2017 med bidraget “Hold on”, som därefter låg på Svensktoppen i närmare ett år och gjorde succé ute i Europa. Sedan dess har han bland annat släppt singlarna "Love Harder" och "Love is the reason" samt ställt upp i Melodifestivalen 2019 med låten "Chasing Rivers”.

Mer
 
 
 

Vasse, Scenen i aktivitetsparken, kl 15.40

Vasse, den 16-årige rapparen från Kista, uppträder med tre låtar.

 
 

Aktiviteter utanför scenen

Utöver scenframträdanden kommer dagen att fyllas med allehanda roliga och spännande aktiviteter runt om i centrum och i aktivitetsparken. Det blir någonting för alla smaker och åldrar: En halsbrytande uppvisning i BMX-freestyle, ponnyridning, tivoli, loppisar, marknadsstånd, politiker och föreningar som visar upp sig, basketturnering, parkour, pingis, fotboll, sagoläsning på biblioteket och mycket mera! Titta in i Konstkuben där Kulturhuset presenterar vad som händer i höst på kulturscenen, i biblioteken och på Kulturskolan. Eller varför inte passa på att träffa kommunens tjänstepersoner som finns på plats för att bland annat svara på frågor om bygglov, energi och solceller?